Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk köttfärsgryta med sidfläsk och svamp

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegott!!!

Ingredienser

Instruktioner

Skär fläsket i tärningar och svampen i tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket fått fin stekyta. Lägg åt sidan. Stek köttfärsen i en gryta tills den är smulig och brynt. Salta och peppra. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan i grytan. Stek ihop med köttfärsen under omrörning ca 2 min. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningarna. Häll över svampfräset och låt grytan koka under lock på låg till medelvärme ca 1 tim. Den mesta vätskan ska ha kokat bort. Servera gärna med kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.