Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk korvgryta med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna goda allt-i-ett-gryta med kryddig korv och bönor i mustig tomat- och paprikasås smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa purjolöken. Skär den vita delen i fina skivor, släng resten. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull på hög värme. Stek korvarna cirka fyra minuter tills de är väl brynta runtom. Ta upp korvarna och lägg åt sidan, lämna den återstående oljan i kastrullen.
  2. Lägg purjolök och vitlök i kastrullen och fräs fyra-fem minuter tills gyllene. Lägg i paprikan och fräs två minuter tills mjuk. Tillsätt tomater, äppelcider och koka upp.
  3. Lägg tillbaka korvarna i kastrullen tillsammans med bönorna och sänk ner till medelvärme. Sjud 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka och korvarna genomkokta. Servera med till exempel råris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.