Denna goda allt-i-ett-gryta med kryddig korv och bönor i mustig tomat- och paprikasås smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Skölj och ansa purjolöken. Skär den vita delen i fina skivor, släng resten. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull på hög värme. Stek korvarna cirka fyra minuter tills de är väl brynta runtom. Ta upp korvarna och lägg åt sidan, lämna den återstående oljan i kastrullen.
- Lägg purjolök och vitlök i kastrullen och fräs fyra-fem minuter tills gyllene. Lägg i paprikan och fräs två minuter tills mjuk. Tillsätt tomater, äppelcider och koka upp.
- Lägg tillbaka korvarna i kastrullen tillsammans med bönorna och sänk ner till medelvärme. Sjud 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka och korvarna genomkokta. Servera med till exempel råris.
Publicerat den
6 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar