De små och vackra svarta belugalinserna ser nästan ut som rysk kaviar. Linserna är smakrika och passar perfekt i en sallad.
Instruktioner
- Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i linserna och koka dem 15-20 minuter eller tills de känns mjuka men har en kärna med tuggmotstånd.
- Gör under tiden marinaden. Blanda olivolja, vinäger, citronskal, citronsaft, senap och schalottenlök i en skål.
- Häll av kokvattnet från linserna och häll linserna i en stor skål. Slå på marinaden och blanda väl. Låt stå i rumstemperatur en timma.
- Skala rödlöken och skiva den tunt. Hacka sellerin. Koka äggen och låt dem svalna något. Halvera äggen och skär tomaterna i klyftor. Stek baconen knaprig och låt rinna av på hushållspapper.
- Fördela grönsallad på tallrikar och lägg på linserna och de övriga ingredienserna.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar