- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En klassisk soppa med fyllig och mustig smak.
4 points per portion.
200 kcal per potion. Kan frysas
Instruktioner
- Skiva löken tunt. Fräs den i matfettet i en kastrull på svag värme tills den blivit mjuk och börjar få färg. Strö över sockret och rör med en träsked under tiden.
- Späd med buljong och vin. Låt soppan koka under lock i 15 min.
- Sätt under tiden ugnen på 250°. Lägg brödskivorna på bakplåtspapper på en plåt. Rosta dem på ena sidan i ugnen.
Vänd dem och strö på osten. Gratinera tills osten smält och ytan har fått fin färg, ca 4-5 min.
- Smaksätt soppan med salt och peppar. Ös upp soppan i varma soppskålar och lägg på bröden.
Publicerat den
3 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar