Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad strömming med remouladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När du friterat färdigt ska du låta oljan kallna och sedan sila den noga genom en finmaskig sil. Ev bottensats kan du kasta. Slå sedan tillbaka oljan på flaska och förvara den svalt till nästa friteringstillfälle. Olja som en gång varit upphettad kan endast användas till fritering eller matlagning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Remouladsås: Finhacka gurka, kapris, gräslök och persilja. Rör ut majonnäsen med gräddfilen och tillsätt hacket, dragon och körvel. Smaka av såsen med salt och en aning nymalen vitpeppar. Gör gärna såsen i god tid så att den hinner stå och mogna några timmar.
  2. Ta bort skinnet på strömmingsfiléerna. Du får två två långsmala filéer av varje strömming. Det går lättare om man börjar där huvudet suttit på fisken och drar av en filé i taget.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull till ca 180 grader eller tills en vit brödtärning snabbt får brun färg i oljan. Rensa persiljan från stjälkarna och se till att den är torr. Släpp ner en näve persilja åt gången och fritera den hastigt några sekunder. Fånga upp med hålslev.
  4. Låt persiljan rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Panera strömmingsfiléerna först i mjöl, sedan i mjölk och sedan åter i mjölet. Panera i omgångar och fritera efter hand.
  5. Sänk försiktigt ner några strömmingsfiléer åt gången i oljan och fritera på fortsatt stark värme 1-2 minuter tills fisken får vacker färg. Lägg upp på hushållspapper och salta fisken och persiljan lätt.
  6. Se till att alla tillbehör är färdiga innan du friterar strömmingen. Den blir nämligen godast om den serveras nyfriterad, gyllengul och knaprig. Garnera tallriken med färsk gurka, citron samt friterad persilja. Bjud nykokt färskpotatis och remouladsås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.