Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fritto misto (friterad blomkål)

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett trevligt inslag på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.