Heta sommardagar i Spanien orkar man inte äta, då intar man måltiden i form av en iskall grönsakssoppa som ska vara frisk och syrlig i smaken.
Väldigt nyttig och kalorisnål
Instruktioner
- Rosta brödet och lägg det i en matberedare med vitlöksklyftor, salt och chilipeppar.
Lägg ner gurka, paprika och äpple i bitar och löken i klyftor och kör snabbt med stålkniven 8-10 sekunder tills grönsakerna är grovt hackade.
- Kryssa tomaterna i toppen, doppa ner dem ett ögonblick i kokande vatten och dra av skalen.
Skär dem i bitar och lägg i matberedaren tillsammans med några isbitar. Kör snabbt till en grovhackat mos.
- Häll på buljong, olja och vinäger och smaksätt om det behövs med mer salt eller nymalen svartpeppar och eventuellt tomatpuré. Kör några varv och häll upp i en skål. Kyl några timmar.
- Servera med isbitar i soppan och hackade grönsaker samt rostade brödkrutonger i skålar som tillbehör.
Publicerat den
12 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar