- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Svalkande svensk och grön gazpacho i sommarvärmen
Instruktioner
- Samma grundrecept som exklusiv ärtsoppa med räkor och pepparrot, som finns i min receptsamling. Avnjutes med fördel en riktigt varm sommardag, gärna i sällskap av en välkyld torr Riesling. Vill man ha gazpachon lite hetare är det bara att öka dosen pepparrot. Efter tillredning, låt soppan svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir sval och helst riktigt kall. Servera i stora dricksglas eller, som aptitretare, i snapsglas som fått isa till sig i frysen.
- Börja med att skala räkorna och ställa dem kallt.
Skala och hacka löken.
Hetta upp smöret i kastrull och fräs löken mjukt.
Tillsätt grädde, vin, buljongtäringar, vatten och koka upp. Sjud cirka 5 minuter.
Häll i de frysta ärterna och koka upp.
Ös ärtor och övriga ingredienser till mixern, komplettera med spad efter behov.
Mixa soppan slät och slå över i kastrull.
Låt svalna och kyl ner den i kylskåpet.
Smaka av med salt och peppar.
Servera ärtsoppan med räkor, dill och nyriven pepparrot i skål eller glas. Gärna även med en isbit.
Publicerat den
2 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar