Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho m krutonger

 
Skriv ut

Gazpacho har sitt ursprung från Andalusien och är en spansk kall soppa gjord på råa grönsaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett snitt i tomaterna och doppa dem i kokande vatten. Dra av skalet. Dela tomaterna och kärna ur dem. Dela gurkan och paprikan i bitar. Kärna ur och dela chilin. Skär löken i bitar. Kör alla grönsaker i mixer till en slät soppa. Tillsätt tomatjuicen. Späd med vatten till lagom konsistens. Tillsätt vinäger och salt och pressa i vitlöken. Kyl soppan i kylskåpet. Skär brödet i små fyrkanter. Stek det i olivolja tills det fått en fin färg, cirka 10 min. Hacka en röd paprika i lagom bitar, lika så en bit gurka och blanda med oliver utan kärnor och feta ost i kuber.
  2. Servera soppan kall och låt var och en ta för sig av tillbehören!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.