Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk gazpacho

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddig god gazpacho med Svensk stil. Tomaterna jag hittade i affären var dock inte sådär härligt röda och ordentligt mogna som de egentligen skulle vara till denna soppan, men resultatet blev iaf helt ok. Så om ni provar soppan, leta efter riktigt mogna tomater. Soppan kan enligt recept serveras kall, men vi hade den varm och det var mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken, hetta upp oljan i en gryta och låt löken bli mjuk. Lägg i hackad vitlök, buljongtärning och vatten, låt koka ca 10 minuter under lock.
  2. Skålla och skala tomaterna, gröp ur kärnorna och finhacka tomatköttet. Häll i tomathack och kryddor. Tvätta citronen och riv i citronskalet. Låt soppan sjuda ca 20 minuter. Smaka av och krydda mer om det behövs. Lägg i dillen mot slutet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.