Inte bara ärter utan ägg och avokado med! :)
Instruktioner
- Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull ca 10 minuter. Tillsätt lagerblad och vitt vin.
- Koka tills vinet nästan kokat in i löken, tillsätt vatten och kycklingfond/buljongtärning.
- När soppan kokat upp tillsätter du gröna ärtor och väntar tills det börjar koka igen.
- Ta fram en kannmixer och häll i soppan, hackad persilja och olivolja. (Glöm ej att plocka ur lagerbladen innan du mixar).
- Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
- Servering: Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen. Toppa med gröna ärtor och lite färsk persilja. Du kan nu antingen slå på soppan, eller servera den i en kanna på bordet. Ringla gärna över lite extra olivolja också.
Publicerat den
17 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar