Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på gröna ärter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte bara ärter utan ägg och avokado med! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs gul lök och vitlök i olja i en kastrull ca 10 minuter. Tillsätt lagerblad och vitt vin.
  2. Koka tills vinet nästan kokat in i löken, tillsätt vatten och kycklingfond/buljongtärning.
  3. När soppan kokat upp tillsätter du gröna ärtor och väntar tills det börjar koka igen.
  4. Ta fram en kannmixer och häll i soppan, hackad persilja och olivolja. (Glöm ej att plocka ur lagerbladen innan du mixar).
  5. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  6. Servering: Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen. Toppa med gröna ärtor och lite färsk persilja. Du kan nu antingen slå på soppan, eller servera den i en kanna på bordet. Ringla gärna över lite extra olivolja också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.