Med torkad frukt blir toscan ny och extra frestande. Nöt- och fruktblandning finns bland butikens hälsogodis.
Instruktioner
- Ugnsvärme 175 + 250 grader
- Häll mjöl och socker i en matberedare. Skär ner smöret i bitar i beredaren. Kör ett ögonblick på hög hastighet, häll i vatten, kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt 30 minuter.
- Degen kan naturligtvis också göras för hand.
- Tryck ut degen i en liten långpanna och nagga den med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
- Tosca.
Hacka nöt - och fruktmixen. Låt smör och socker smälta samman på låg värme. rör hela tiden. Tillsätt grädde och mjöl och låt smeten sjuda ett par minuter.
- Blanda ner frukt, nötter och mandel. Häll smeten över kakan. Öka ugnsvärmen till 250 grader.
- Grädda i övre delen av ugnen tills toscan har fått färg, ca 10 minuter. Skär i bitar medan den är varm. Låt svalna på plåten.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar