En ljuvligt god och chokladsmakande tårta som du kan förbereda mycket långt i förväg. Låt den bara temperera i kyl minst 30 minuter innan du ska servera den.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen väl.
- Botten:
Vispa vitorna till skum, tillsätt florsockret lite i taget och vispa till en maräng. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och fröna från vaniljstången. Vänd ner blandningen i äggvitorna. Bred ut blandningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Chokladmousse:
Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad eller i mikro. Vispa äggulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt glykossirapen. Häll sedan den smälta chokladen i äggulorna medan du vispar. Vispa grädden löst. Blanda ner 1/3 av grädden i chokladblandningen och vänd sedan ner resten av grädden.
- Fördela chokladkrämen över den kalla bottnen i formen. Täck med folie och ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
- Hyvla över choklad och garnera med frystorkade hallon eller sockerkulor. Låt tårtan temperera minst 30 minuter i kyl innan du serverar.
Publicerat den
22 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar