Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladmoussetårta de luxe

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god och chokladsmakande tårta som du kan förbereda mycket långt i förväg. Låt den bara temperera i kyl minst 30 minuter innan du ska servera den. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen väl.
  2. Botten: Vispa vitorna till skum, tillsätt florsockret lite i taget och vispa till en maräng. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och fröna från vaniljstången. Vänd ner blandningen i äggvitorna. Bred ut blandningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Chokladmousse: Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad eller i mikro. Vispa äggulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt glykossirapen. Häll sedan den smälta chokladen i äggulorna medan du vispar. Vispa grädden löst. Blanda ner 1/3 av grädden i chokladblandningen och vänd sedan ner resten av grädden.
  4. Fördela chokladkrämen över den kalla bottnen i formen. Täck med folie och ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
  5. Hyvla över choklad och garnera med frystorkade hallon eller sockerkulor. Låt tårtan temperera minst 30 minuter i kyl innan du serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.