Instruktioner
Blanda grädde, strösocker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka up och koka utan lock tills den når 122 grader, tar 15-20 min. Rör om ordentligt då och då.
Under tiden smeten kokar kan du hacka chokladen ganska fint och skära smöret i små tärningar.
Ta kastrullen från värmen och rör i den några gånger innan du lägger i choklad, smör och rivet limeskal. Vänta en liten stund innan du börjar röra runt så att smör och choklad får smälta i smeten. Rör försiktigt tills smeten är jämn och fin.
Häll upp smeten i en form, ca 15x20 cm, med bakplåtspapper. Låt fudgen svalna och stelna. Skär den i lagom stora bitar. Förvar fudgen svalt i en burk med lock.
TIPS! Om man tycker att det tar lång tid innan fudgen stelnar kan man ställa in den kylskåpet mot slutet, alltså innan man skär den i bitar. Men den måste vara helt avsvalnad först.