Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudge med lime

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 3 timmar 35 minuter
Skriv ut

Gott julgodis

Ingredienser

Instruktioner

Blanda grädde, strösocker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka up och koka utan lock tills den når 122 grader, tar 15-20 min. Rör om ordentligt då och då. Under tiden smeten kokar kan du hacka chokladen ganska fint och skära smöret i små tärningar. Ta kastrullen från värmen och rör i den några gånger innan du lägger i choklad, smör och rivet limeskal. Vänta en liten stund innan du börjar röra runt så att smör och choklad får smälta i smeten. Rör försiktigt tills smeten är jämn och fin. Häll upp smeten i en form, ca 15x20 cm, med bakplåtspapper. Låt fudgen svalna och stelna. Skär den i lagom stora bitar. Förvar fudgen svalt i en burk med lock. TIPS! Om man tycker att det tar lång tid innan fudgen stelnar kan man ställa in den kylskåpet mot slutet, alltså innan man skär den i bitar. Men den måste vara helt avsvalnad först.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.