Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gambas al ajillo (Tigerräkor i vitlökssås)

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 2 portioner
 • Tid: 3 minuter
Skriv ut

Om du inte hitta tiggerräkor så går det bra med scampi, men du ska helst inte göra detta med vanliga små räkor då de blir sega och små räkor smakar faktiskt ingenting). Jag lovar att om du får rätt på detta lär du nog bli sugen på det flera ggr. ;-)

Ingredienser

Instruktioner

Först och främst lägger du i 2 st serverings ungsformar i ugnen (av lera om möjligt) i ca 150 grader så att de blir värma. Ställ en stekpanna på spisen och sätt igång den. Häll i ca 1,5 dl olivolja så att den blir het. Du kan lägga i en liten bit bröd och när det börjar fräsa så vet vi att det är dags. Nu är det bäst om allting är förbered då detta går väldigt snabbt. Häll i de skivade vitlöksklyftor (obs..ej pressade. Då blir smaken surt) och en bit chilli peppar, ju mer desto starkare men det ska bara ge krydda och inte styrka. När det fräser så häller du i räkorna och låter dem vara i ca 1,5 min beroende på storleken. Nu salta, peppar och häl i ca en matsked paprika pulver. Vänd på rökorna och häll i den hackade persiljan och till sist ca 1 dl vitvin. Låt det fräsa nu i ca 1 min. Under tiden tar du fram formerna ifrån ugnen (OBS....VÄRMT) Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser. Och för gud skull....Glömt inte att ha ett riktigt gott lantbröd till hands för att döpa den i den fantastika såsen annars lär du ångra dig. MUMSIGT!!

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • WestCoastGirl 4 december 2009

  Älskar Gambas al ajillo. Mums!! Det blir en stark 5:a i betyg från mig, det här är kanon!! Muy bien, señor ;-)

 • Stanowski 29 januari 2011

  Grymt recept!

 • tomisi 5 november 2011

  suvärent gott

 • Neuro_6 27 januari 2012

  Sagolikt gott! Alltid en säker succé! Jag hoppar över paprikapulvret och adderar chilipeppar. Detta för bättre utseende och mer drag i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.