Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho med avokado och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanongod sommarmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär ner gurka,paprika och tomater i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda de skurna grönsakerna och löken med olivolja, vinäger och buljong. Låt stå och dra en stund.
  2. Kärna ur,gröp ur och mosa under tiden avokadon med lite citronsaft.
  3. Hacka räckorna grovt och blanda i dom i avokadon. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg grönsakerna i en mixer och mixa till slät konsistens. smaka av med salt, peppar, kajenn och lite spiskummin. Sila soppan genom finmaskig siloch sätt in i kylen.
  5. Forma 4 ägg av avokadoröran och lägg i en djup tallrik. Fördela den kalla soppan i tallrikarna. Soppan kan med fördel serveras med rostade brödkrutonger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.