Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad ananas med lime, muscovadoråsocker och kokosglass

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Uppfriskande citrusdessert som framkallar vårkänslor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm honungen i en kastrull och häll ner mandeln. Låt mandeln och honungen puttra i några minuter så att allt blir karamelliserat och gyllenbrunt. Häll upp på smörpapper och låt kallna. Krossa sedan mandeln grovt och blanda med cocosflingor.
  2. Skala och skär ananasen i skivor, spara den gröna stjälken till garnering. Tag ur mittenkärnan av skivorna med en kniv eller en rund metallring i passande form.
  3. Smält smöret i en vid stekpanna på medelvärme. Lägg ner ananasskivorna och strö över muscovadoråsocker. Stek ananasskivorna gyllenbruna i ca 2 minuter på varje sida. Sänk värmen och tillsätt limesaft, apelsinskal, och rom. Låt vätskan koka ihop lite under ca 1 minut och drag sedan av stekpannan från värmen.
  4. Lägg upp de varma ananasskivorna på desserttallrikar och ringla vätskan från pannan över tallriken och ananasskivorna. Skeda upp glassen och garnera med de gröna ananasstjälkarna och krossad sötmandel.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • seainik 1 januari 2009

    Jag hade gjort kokosglassen själv i glassmaskin. Ananas och mandlarna tog över kokos-smaken alldeles för mycket. Om jag gör receptet någon till gång ska jag använda av mig vaniljglass istället.

  • Fladie 10 april 2012

    Mycket gott med varm ananas till kall vaniljglass

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.