Den här goda köttfärslimpan med söt majs är glaserad med kryddig barbecuesås.
Instruktioner
- Gör barbecuesåsen. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och vitlök cirka 3 minuter. Blanda ner krossade tomater, ketchup, sirap, dijonsenap och spiskummin. Koka upp och låt sjuda svagt 15 minuter. Låt såsen svalna lite.
- Gör köttfärslimpan. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda färsen med salt, svartpeppar, ströbröd, ägg, majs och 1 dl barbecuesås i en stor skål. Lägg färsen på plåten och forma den till en köttfärslimpa med händerna. Ugnsbaka i 50 minuter.
- Ta ut ur ugnen och pensla med barbecuesåsen. Ställ in i ugnen ytterligare 5-10 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna 5 minuter. Servera varm eller kall med barbecuesås bredvid.
Publicerat den
13 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar