Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbakelse med skogsbärsglass, pasta, chokladflarn och hallon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spektakulär, men en dessert som garanterat gör succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glassbakelse: Vispa ½ dl socker med äggulor och ägg. Blanda mjölk och mjöl i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Vispa ner äggvispet och sjud 3-5 minuter under omrörning till en tjock kräm. Låt svalna.
  2. Vispa äggvitan till fast skum. Tillsätt ½ dl socker lite i taget. Vispa grädden. Blanda den kalla äggkrämen med grädde och äggvita. Lägg bär i botten på utstickare eller små formar klädda med plastfolie. Fördela smeten ovanpå bären och frys minst 2-3 timmar.
  3. Skogsbärsglass: Finfördela alla bär i mixer eller matberedare. Passera bären i en sil. Blanda mjölk, grädde socker, äggvita och honung. Kör allt i en glassmaskin ca 20 minuter. Ställ i frysen.
  4. Portvinssås: Koka ihop portvinet tills det är simmigt och knappt hälften återstår. Låt kallna.
  5. Chokladflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och kakao och rör ner i äggvispet. Stryk ut massan tunt i 8-9 cm stora rundlar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 3-4 minuter, passa noga så att de inte bränns.
  6. Friterad pasta: Hetta upp olja till 175 grader i en tjockbottnad kastrull. Fritera lite i taget ca 1 minut. Den ska inte få färg, bara bli hård.
  7. Ta fram glass och glassbakelse och låt den temperera i kylskåp minst 30 minuter. Ställ glassbakelsen på tallrikar. Strö över socker och karamellisera med en liten gasolbrännare.
  8. Gör kulor av glassen och garnera med pasta, chokladflarn och några färska skogsbär. Droppa på lite portvinssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.