Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbakelser med krokant

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läckra glassbakelser med krokant och Noblesseplattor. Enkla bakelser som kan förberedas ett par dagar före servering. Den hemmagjorda glassen är inte så söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas) Tillsätt finhackad mandel och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar.
  2. Glass: Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen.
  3. Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick gräddblandning emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.