Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med krokant

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En saftig kaka som blir ännu saftigare om den bakas dagen innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Börja med krokanten: Hacka pistaschnötterna grovt. Smält sockret i en tjockbottnad traktör- eller stekpanna under omrörning. Tillsätt sirap och rör tills det blir flytande igen. Rör ner nötterna. Lägg upp krokanten på bakplåtspapper och platta till den. Låt svalna i kyl.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning och kvarg i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Krossa krokanten grovt i mortel och strö den över.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.