Tar tid att göra men hopplöst gott..
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tills den har fått lite färg.
- Blanda ingredienserna till kolasmeten i en kastrull.
Låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills såsen har tjoknat till en kräm. Bred såsen över kakan.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Bred den över kolasmeten när den har stelnat något. När chokladen har stelnat skär i bitar.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska man koka i två timmar?!
Himla gott recept! har gjort det flera gånger och det bir alltid lika gott!!
Det blev faktiskt inte så som jag hade förväntat mig.. Den var FÖÖÖR söt, inga plus alls :(
Gillar Twix annars också men detta slår allt!
jättegod! fullpott från mig :D
De här gick som dåligt för mig :(. Kokade kolan på låg värme i typ 3 timmar. Den tog som aldrig ihop. Men så hällde jag upp den i formen och sedan så har den fått stå framme under natten för att svalna.. Nu så är den fortfarande flytande... slängde just in den i frysen i hopp om att kakan ska gå å rädda. Vad tror ni jag har gjort för fel?
Det ser super smarrrrig ut!
Gjorde denna igår, började med att göra kolasmeten eftersom den skulle ta sån tid och det gjorde den ju så det var bra av mig :-) Klockan blev över 10 igår kväll innan jag kunde bre på choklad så det var försent för mig att smaka av den, men det gjorde jag nu på lunchen. Och denna kaka är värd tiden den tar!!! MUMS! Solklar 5:a!
Jag tyckte att de här smakade gott men var för knäckliknande, hade nog varit godare med mindre kola och mer choklad. Jag kanske provar en gång till..