Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsmousse kaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkel och god påskdessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa upp ägg, socker, råsocker och sirap. Vispa upp vaniljsås till ett tjockt skum. Lös upp gelatinbladen i lite vatten, låt svalna. Vänd i hop havtornssaften,äggsmeten, vaniljsåsen och färskosten med gelatinvätskan. Se till att det blandas väl. Slå smeten i en form med löstagbar kant men kan också hällas i något annat trevligt uppläggningsfat. Låt stelna kallt i ca tre timmar.
  2. Glasyren: Blanda ingridienserna och låt koka upp. Bred gelen över den stelnade kakan. Garnera med Citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.