Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronans kaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En klassisk dessertkaka med kokt potatis och mandel istället för mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en slät rund form ca 1.5 liter. Mal mandeln oskållad. Riv potatisen fint. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mandeln och potatisen. Häll smeten i formen. I matberedare: Använd stålkniven. Hacka först mandeln. Tillsätt övriga ingredienser, fett och potatis i bitar. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Servera kakan med grädde och sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.