Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronans kaka med svartvinbärssås

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En klassisk dessertkaka med kokt potatis och mandel istället för mjöl. God med en aromatisk och frisk bärsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under fortsatt omrörning.
  3. Pressa potatisen, finhacka eller mixa mandeln och rör ner i smeten.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna och ta kakan ur formen när den kallnat.
  5. Svartvinbärssås: Blanda bär, gräddfil och citronskal. Söta eventuellt med koncentrerad saft.
  6. Servera såsen till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.