Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sätofta kakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Om du tar en måste du bara ha fler :)

Ingredienser

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Hacka i matfettet, tillsätt grädden och arbeta samman degen. Ta upp den på bakbordet. Dela den i 2 delar och forma till rullar, ca 2,5 cm i diameter. Lägg dem kallt ca en halv timme. Skär rullarna i ca 2 cm långa bitar. Tryck ut dem med fingrarna till runda kakor. Häll upp socker på ett fat. Lägg en kaka i taget i sockret och tryck ut den till en tunn, tunn kaka, ca 8 cm i diameter. Vänd kakan en gång och platta till den från andra sidan. Lägg dem på plåt med bakplåspapper. Grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 10 minuter eller med varmluft på 200 grader ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.