Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullans kaka

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel långpannekaka med några varianter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smöret och mjölk. Grädda i bakplåtsklädd långpanna i 225º i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge. Låt kakan kallna helt.
  2. Glasyren: Smält smöret (ja, det ska vara 112,5 gram), blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.
  3. Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Använd gärna en tesked, gör oregelbundna rörelser så blir det ett snyggt mönster, droppa, ringla, fram och tillbaka o.s.v.
  4. Anneli´s varianter: Byt ut florsockret i glasyren till florsocker med jordgubbssmak. Byt ut florsockret i glasyren till florsocker med chokladsmak. Uteslut kakao i smeten (=ljus botten) och välj valfri glasyr. Istället för smält choklad till dekorering kan man dekorera på den varma glasyren med strössel, gärna strösselhjärtan.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Kicki8 6 december 2008

    Mycket god kaka. Jag har en stor långpanna så jag måste göra mer glasyr nästa gång.

  • maliinn 20 oktober 2009

    supergod kaka :)

  • Marica113 29 oktober 2009

    Vadååå vatten

  • myskusen 21 januari 2010

    Hejsan Är i bakar tagen nu o hittade ditt recept. Men i Ingredienser står det 1,5 dl mjölk... Sedan på "punkt 3" i #gör så här# står det blanda i smör och vatten... Men vatten finns ej med bland ingredienserna.. Ska det kanske stå mjölk där eller ska det vara bbåde vatten och mjölk? Blev lite förvirrad nu ;o) Tacksam för svar.. =0)

  • isakssonvistrom 28 april 2010

    Kanongod!

  • Horsner5 21 november 2010

    för 1 person... det blir mkt kaka=P ska nog testa denna imorn=)

  • ingamaj1939 19 december 2010

    Har gjort den här kakan vid två tillfällen. Den är försvinnande god.

  • Tiol 8 juli 2011

    Kanongod kaka. Lätt och enkel att göra, och så otroligt god. Riktigt lyxkänsla över denna kaka. God glasyr och pricken över I:et, var glasyren och chokladgarneringen. Skulle gärna ge mer än 5, men det finns inte, men denna kakan är en klar favoritokaka. Tack för ett toppenrecept. Tina

  • miniinatta 12 augusti 2011

    God :) Men blev för söt med glasyren för mig ..

  • ferriber 28 februari 2012

    måste bara tacka dej för receptet de är nu mera min favorit kaka tack :) klart 5 stjärnig!

  • majsansson 9 juni 2012

    Tack för receptet, det var verkligen jätte gott.

  • Bappi 3 oktober 2013

    Suveränt god kaka! Satte dit cocos och strödde över lite kakapulver ... blev jättebra/ kram

  • carnis 11 januari 2014

    Enkel och god kaka . Blir lite lyxig känsla med den fina glasyren.

  • carnis 4 maj 2014

    Jättegod kaka som också blir snygg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.