Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstrutar

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Passar fint nu till sommaren...

Ingredienser

Instruktioner

 1. Vispa ihop smeten och placera rånjärnet på en spisplattan med medelvärme. Pensla järnet med smör första gångerna, och därefter vid behov. Häll en skopa smet i järnet och stäng locket.
 2. När rånet fått färg plockas den upp och rullas försiktigt till en strut och placeras sedan på ett fat med skarven neråt. Om smeten blivit för tjock kan den efter ett tag behöva spädas med lite vatten.
 3. När rånen är gräddade låter man dem stelna ordentligt och förvarar dem sedan i tätslutande burkar. Servera med glass, vispad grädde och t.ex. en syrlig hjortronsylt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • Herr_Falukropp 22 juni 2010

  Jag brukar göra liknande strutar och de blir jättegoda. Ett tips: Vill man ha dem täta så att de inte läcker glass på kläderna så kan man smälta mörk choklad och hälla lite i struten och rotera den så att chokladen fördelar sig jämnt på hela insidan. Överskottschokladen häller man såklart tillbaka i skålen och använder till nästa strut.

 • VonNeimann 30 juni 2010

  detta måste jag testa

 • heartfriend 20 maj 2012

  Har inget rånjärn, ska pröva till semestern att göra dessa i våffeljärnet. Undrar om det går?

 • boz1965 20 maj 2012

  Jag hade nog försökt hitta ett rånjärn för några tior på en loppis istället om jag var som du. Glassrån blir visserligen spröda, men om de blir för tjocka så tror jag nog att man kan bita sönder en tand eller två på dem. Det finns nya rånjärn också att köpa på skeppshult.com men då kommer man inte undan så billigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.