Med doft och smak av advent....
En spännande variant på vår kära julklassiker. Tänd eld på glöggen och lyft fram smakerna. Servera den sedan med fikon marinerade i glögg och cognac.
Instruktioner
- Värm upp rödvinet i en kastrull och lägg i glöggkryddorna.
Ta från värmen och låt kryddorna dra över natten, eller 4 timmar under lock.
- Sila av kryddorna, lägg i fikonen och sätt kastrullen på svag värme.
- Lägg sockret på stålnätet över kastrullen. Värm glöggen till cirka 60 grader.
- Häll gognacen över sockret, tänd på och låt det brända sockret smälta ner i grytan.
Tag bort gallret och släck eventuella flammor genom att lägga på locket.
- Ta upp fikonen. Lägg dem i en liten skål.
- Servera glöggen med russin och mandel vid sidan av.
De cognacsglögg-marinerade fikonen är ett värmande tillbehör.
Publicerat den
18 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar