Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glödgande glögg

 
  • Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut

Med doft och smak av advent.... En spännande variant på vår kära julklassiker. Tänd eld på glöggen och lyft fram smakerna. Servera den sedan med fikon marinerade i glögg och cognac.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp rödvinet i en kastrull och lägg i glöggkryddorna. Ta från värmen och låt kryddorna dra över natten, eller 4 timmar under lock.
  2. Sila av kryddorna, lägg i fikonen och sätt kastrullen på svag värme.
  3. Lägg sockret på stålnätet över kastrullen. Värm glöggen till cirka 60 grader.
  4. Häll gognacen över sockret, tänd på och låt det brända sockret smälta ner i grytan. Tag bort gallret och släck eventuella flammor genom att lägga på locket.
  5. Ta upp fikonen. Lägg dem i en liten skål.
  6. Servera glöggen med russin och mandel vid sidan av. De cognacsglögg-marinerade fikonen är ett värmande tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.