Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glögg Kladdkaka

 
Skriv ut

Har själv inte hunnit prova att baka denna kaka ännu men låter ju som ett bra julalternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en gryta. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den har smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i 25-30 minuter. Den ska vara lös i mitten när den är klar. Låt kakan kallna.
  5. Sikta ev. över lite florsocker. Servera med vispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.