Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gnocchi är en italiensk pastaklassiker som tillagas med potatis. En annorlunda måltid som förgyller vardagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och koka den med skalet på. Skala potatisen då den är varm, pressa den och låt den svalna.
  2. Blanda mjöl och salt med potatis och knåda ihop till en deg. Forma degen till tunna rullar och dela rullarna i 3 cm stora bitar. Tryck ihop bitarna med hjälp av en gaffel och lägg dem åt sidan.
  3. Ansa och putsa svampen, skär dem i tunna skivor och blanda med citronsaften. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Tvätta rosmarinkvisten och ta av och hacka kryddbladen.
  4. Hetta upp oljan på hög värme. Bryn svampen. Tillsätt vitlök, rosmarin och vin. Krydda med salt och peppar. Sänk till svag värme, lägg på ett lock och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Koka upp rikligt med vatten och tillsätt salt. Lägg i gnocchin och koka i 5 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av. Blanda gnocchin med svampsåsen och strö över parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.