Gnocchi är en italiensk pastaklassiker som tillagas med potatis. En annorlunda måltid som förgyller vardagen.
Instruktioner
- Tvätta potatisen och koka den med skalet på. Skala potatisen då den är varm, pressa den och låt den svalna.
- Blanda mjöl och salt med potatis och knåda ihop till en deg. Forma degen till tunna rullar och dela rullarna i 3 cm stora bitar. Tryck ihop bitarna med hjälp av en gaffel och lägg dem åt sidan.
- Ansa och putsa svampen, skär dem i tunna skivor och blanda med citronsaften. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Tvätta rosmarinkvisten och ta av och hacka kryddbladen.
- Hetta upp oljan på hög värme. Bryn svampen. Tillsätt vitlök, rosmarin och vin. Krydda med salt och peppar. Sänk till svag värme, lägg på ett lock och låt sjuda i 10 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten och tillsätt salt. Lägg i gnocchin och koka i 5 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av. Blanda gnocchin med svampsåsen och strö över parmesanost.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar