Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Go´bitar med choklad

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En underbart god liten kaka som smälter i munnen. Njut den i små bitar, gärna till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp alla ingredienser i en matberedare. Kör på hösta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl vetemjöl. Låt degen vila kallt minst 30 min före utbakning.
  2. Fyllning: Värm crème fraiche i en kastrull så att den når kokpunkten. Stäng av plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner den i kastrullen. Rör tills chokladen har smält. Slå sönder äggulorna med en gaffel och rör ner dem i smeten.
  3. Dela mördegen i två bitar. Kavla ut på lätt mjölat bakbord till två rektanglar, ca 18x25 cm. Lägg en degplatta i botten av en lika stor bakpappersklädd form. Häll på fyllningen och lägg på den andra degplattan. Nagga locket med en gaffel.
  4. Grädda kakan i 200 grader i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna i formen. Stjälp upp den kalla kakan.
  5. Glasyr: Blanda samman ingredienserna. Bred glasyren jämnt över kakan och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.