En underbart god liten kaka som smälter i munnen.
Njut den i små bitar, gärna till en kopp kaffe.
Instruktioner
- Mät upp alla ingredienser i en matberedare. Kör på hösta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl vetemjöl. Låt degen vila kallt minst 30 min före utbakning.
- Fyllning:
Värm crème fraiche i en kastrull så att den når kokpunkten. Stäng av plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner den i kastrullen. Rör tills chokladen har smält. Slå sönder äggulorna med en gaffel och rör ner dem i smeten.
- Dela mördegen i två bitar. Kavla ut på lätt mjölat bakbord till två rektanglar, ca 18x25 cm. Lägg en degplatta i botten av en lika stor bakpappersklädd form. Häll på fyllningen och lägg på den andra degplattan. Nagga locket med en gaffel.
- Grädda kakan i 200 grader i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna i formen. Stjälp upp den kalla kakan.
- Glasyr:
Blanda samman ingredienserna. Bred glasyren jämnt över kakan och låt stelna.
Publicerat den
25 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar