Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Winets Ingefärs-Chicken Thai (stark)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Skulle göra min chicken thai idag, men kom på en idé att testa en annan sak, och OJ vad gott det blev och vill gärna dela med mig med receptet. Jag använder aldrig mått utan tar allt på en höft av gammal vana men ska försöka måtta åt er. Smaklig måltid i allafall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna rätt serveras med pasta penne eller ris. Jag valde penne idag. Skär kycklingen i fina lagom stora tärningar. Finhacka vitlöken. Riv ingefäran (oskalad går bra) Strimla paprikorna i långa strimlor. Skär lökarna i medeltjocka halvmånar. Skär svampen i stora bitar. Dela broccolin i större bitar. Skär man grönsakerna i för små bitar så wokas och kokas de bort, så försök ha större bitar så de har lite crispighet kvar till måltiden.
  2. Hetta upp wokpannan med oljan och lägg därefter i kycklingbitarna och vitlöken. Låt de fräsa under omrörning någon minut och tillsätt därefter cayennepeppar, chilikryddan, kycklingkryddan och ingefäran. Vänd runt allt tills kycklingbitarna är genomwokade och lägg därefter i alla grönsaker och rör runt och woka allt i några minuter.
  3. Häll på crème fraischen, Keldan, thaisåsen och rör om så såsen blandas runt. Häll ev på Thai Dancer och låt allt koka upp. Sänk värmen och låt det puttra under tiden som pastan kokar. Rör om då och då och smaka av såsen för ev tillägg av någon krydda ni vill ha mer av. Toppa gärna den färdiga portionen med färska basilikablad. Kan serveras med Winets myntasås till (se mitt recept på det)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ChristerC 3 oktober 2008

    Kanonrätt. Rekommenderas å de hetaste.. Christer

  • rejdvik 22 september 2010

    Min fru blev förbannad för att jag lagade stark mat, men oj vad gott det blev. Lätt topp tio på min lista!!!

  • macken74 16 juni 2012

    Oerhört gött, vi hittade inte Ginger och Rosemary, och hade inte cajunvarianten av kycklingkryddan, men det blev väldigt gott, stark och smakrikt ändå. Vi kommer göra detta många gånger kan jag lova:) Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.