- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Jättegod paj som passar både till vardags och fest.
Instruktioner
- Pajdegen:
Blanda alla ingredienserna till pajdegen, hacka ihop och låt stå kallt ca 30 min. Tryck ut pajdegen i lämplig form och förgrädda i ugn, 200 grader i ca 15 min.
- Fyllning:
Hacka salamin. Skär tomaterna i skivor. Hacka soltorkade tomater samt basilikan, smula sönder fetaosten. Lägg de skivade tomaterna i pajskalet när det är färdiggräddat. Strö över soltorkade tomater, fetaost, salami, nötter samt basilika.
- Vispa ägg och grädde, pressa i vitlöken. Rör ner senapen samt krydda med salt och peppar. Om du vill ha spetsigare paj, smaksätt med tabasco.
Häll blandningen över fyllningen.
- Grädda nedre delen av ugnen, 200 grader ca 40 minuter.
- Njut med enkel grönsallad.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt god. Gubben och jag tappade helt kontrollen och åt tills vi hamnade i koma, trots att jag försöker banta.
Den smakade gudomligt gott!
Smaskens! Tack för receptet. mvh Jocke
Det här låter jättegott! Annelijo
Verkligen jättegott!!!
God, men nästan för mycket olika smaker.
Helt underbart god paj. Denna kommer jag göra om många, många gånger!
Kul att du gillar den,den är en favvo...Hade,hade/ Linnea
grädde? är det matlagningsgrädde man ska ha eller?
En annorlunda paj mot vad jag brukar laga och väldigt god! En spännande paj med massa goda ingredienser!!
Hej! Svar till dig med gräddfrågan =) Mellangrädde, matlagningsgrädde eller helt enkelt 40% grädde! Spelar ingen roll - jag föredrar vanliga 40% den smakar bäst! Till JennyV: Kul att du gillar den - jag älskar den där pajen. Brukar hotta till den ordentligt när vi bara är vuxna som tål hetta....mums!! Barnen skriker om det är för starkt =/
Mycket God! Använde vitlökssalami och hoppade över tabascon, tillräckligt smakrik ändå. Rekommenderar en lite större form, eftersom det är mycket fyllning.
Vi gjorde denna paj med magnifico chili pga att den är utan vitlök. Supergod!
Hej! Ska man äta den varm eller kall? Hälsningar Randi
Hej. Jag föredrar att äta den varm/lite avsvalnad då smakerna kommer fram bättre. Kanske den fungerar kall oxå? Nedrans god är den iaf!! Prova och jag tror inte att du blir besviken :)
En riktigt god och smakrik paj,men till nästa gång kommer jag att ändra mängden på ingredienserna så att dom passar en vanlig pajform det var alldeles för mycket fyllning men annars var den bra : )