Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God morotslimpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har bakat denna limpan för första gången i dag och blev väldigt nöjd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Smält margarin och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills den har löst upp sig. Tillsätt alla övriga ingredienser men spara lite rågsikt till utbakningen. Arbeta degen ordentligt och låt den sedan jäsa ca. 40 minuter.
  2. Arbeta sedan degen på bakbordet och dela i 2 delar och forma till 2 släta limpor. Lägg i formar och låt dem jäsa ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader och sänk till 175 grader när du sätter in limporna. Pensla dem med uppvispat ägg och skjuts in i ugnen ca 30 minuter.
  4. Är du osäker om limpan är genombakt så kolla med termometer 96 grader så är den klar. Lycka till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bubba80 15 januari 2012

    Har testat och jag är mycket nöjd med resultatet. :)

  • LinaWedin 16 januari 2013

    Lättbakat gott bröd kommer absolut göra det igen.Rågsikten räckte inte så jag tog rågmjöl istället,gick hem hos barnen också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.