Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda Jelly shots

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Jag har gjort 400 olika versoner av den här nu, men nu sist gjorde jag såhär, och folk älskade det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet, och smält ner gelatinet. Rör om heeela tiden! Om det går trögt att smälta kan man hälla ner lite drink mix, men låt det inte koka. Pluppa ner gelehallonen i grytan och smält, det går fortast om man skär upp dom i mindre bitar. Ta bort från spisen, häll i resten drinkmix och spriten. Tjoppa i sockret nu om man vill ha det lite sötare. Blanda noooga! Häll upp i isformar, glas eller vad som helst.
  2. Det tar nån timma för den att stelna. Enjoy!! :)

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • nonbei 20 april 2009

    Ungefär hur många shots blir detta? om vi säger att man häller det i vanliga 4 cl- shotglas... Tack för ett vettigt recept (de flesta jellyshotsrecepten verkar sjukt krångliga!)

  • Evia 19 oktober 2009

    Ska testa denna. Har testat en annan här på klubben som hette gelebomb. Kan rekommenderas.

  • lilas 22 oktober 2009

    Ha ha! Det såg häftigt ut! Vi ska defenitivt testa detta någon gång. Även vi har provat gelébomben, och den gjorde succé på festen. Mvh Lilas.

  • vonken92 28 april 2010

    prövade detta, tog ungefär 5 tim för det att stelna, men blev helt perfefkt ! Tack :)

  • brinken85 11 juni 2010

    Gjorde dessa till min fest. Tips: Gör dem ej på hembränd sprit, smaken av spriten slår igenom för mycket.

  • tinaisolen 25 maj 2011

    Hur stora glas använde du? Vi kommer vara nästan exakt 15 st på festen men jag tänkte använde sådana där minismå plastglas och undrar om det räcker med en sats då? Ser att en annan skrivit att det tog 5 timmar innan det stelnade medan det bara tog en timme för dig; stoppade du i frysen eller hur gjorde du så det gick så fort?

  • Yazzy9 11 december 2011

    hur stora glas använde du? och hur många blev det ??

  • IdaBerggren 27 december 2011

    Jag undrar också hur många det blev?

  • Sofhiemhs 9 januari 2012

    Stelnar dom helt eller blir dom lite "dallriga"? Jag vill inte gärna tugga i mig dom :P

  • stensovpaj 12 maj 2012

    Jag har för mig att man inte ska hälla i spriten i varmt då den avdunstar? Så ska man vänta tills det svalnat till 37grader?

  • Torskelain 26 juni 2012

    När jag gjorde så använde jag en form (silikon bakform, men det spelar kanske ingen roll) och hällde "smeten" så fick det stelna i den, sen skar jag upp små fyrkanter som man fick ta, då bestämmer man själv storlek å antal ;) första gången tog det ett halvt dygn att stelna andra gången gick det fortare, men rekommenderar att göra den iaf på fm för att vara säker!

  • smoothieking 6 april 2013

    Hur långt innan kan man göra dessa? Hur förvarar man dom på bästa sätt? Tacksam för svar då dom ska testas till ett party som är snart !! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.