En fruktig och saftig brownies. Mängden torkad frukt kan minskas och ökas på allt efter eget tycke och smak. Det samma gäller den smaksatta chokladen. Kan vara svårt att få tag på i Sverige. Vanlig blockchoklad är inte så bra till brownies, använd choklad med hög kakaohalt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Smält choklad och margarin i en gryta över svag värme. Häll över chokladsmeten i stor skål.
Rör ner sockeret. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör om väl efter vart ägg. Häll i essensen och rör om.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och torkad frukt i en skål. Rör i mjölblandningen i chokladsmeten.
Häll smeten i långpannan så att den fyller upp från till hörn.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Om ovansidan börjar bli bränd innan den hunnit bli helt underbakt, sätt in en bakplåt ovanför kakan.
- Låt brownisen kallna helt i långpannan innan du skär upp den i fyrkanter med en vass kniv.
Lycka till!
Publicerat den
1 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fruktiga Tuttifrutti Brownies med ananas, papaya och mycket annat gott!