Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste grötbullarna

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Eva Norrman

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka havregrynsgröt på ca 3 dl havregryn, ta gärna lite mindre mängd vatten än till gröt. Det går bra med överbliven gröt. Smält 150 g smör, om gröten är varm kan man smälta smöret i gröten. Tillsätt 5 dl mjölk. Tillsätt 1 dl ljus eller mörk sirap. Värm röran till ca 37C, smula över 1 pkt jäst. Rör om ordentligt. Tillsätt vetemjöl till en lagom deg som släpper degskålen.
  2. Låt jästa 40 minuter.
  3. Forma bullar och låt jäsa 1 20-30 minuter.
  4. Grädda i 10 minuter vid 225C.
  5. Håller sig ovanligt bra och perfekta att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.