Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godbitar från kakslottet

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Mandelmassa är en mycket användbar produkt som ger goda kakor. Dessa små läckra godbitar innehåller förutom mandelmassa även vit och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägg och äggula. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  2. Smöra och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i långpannan. Grädda bottnen i den nedre delen av ugnen ca 7 minuter.
  3. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn eller på matberedarens rivskiva.
  4. Blanda mandelmasserivet med äggvita och konjak till en smidig deg. Fyll en kaksprits med fyllning. Spritsa vågiga ränder av mandelfyllningen på kakbottnen med ca 1 cm mellanrum.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare ca 6 minuter. Låt den kallna. Skär sedan kakan i 25 små rutor, ca 4x6 cm.
  6. Gör garneringen. Smält den vita blockchokladen i en djup tallrik i vattenbad eller i mikron. Rör i oljan.
  7. Doppa kakorna försiktigt med mandelsidan nedåt i den smälta chokladen.
  8. Smält den mörka blockchokladen i en plastpåse i vattenbad eller i mikron. Klipp ett litet hål i påsens ena hörn. Ringla den mörka chokladen i tunna ränder på kakbitarna. Låt dem stå i kylen ca 20 minuter innan de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.