Mandelmassa är en mycket användbar produkt som ger goda kakor. Dessa små läckra godbitar innehåller förutom mandelmassa även vit och mörk choklad.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 225 grader. Rör matfett och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt ägg och äggula. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
- Smöra och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i långpannan. Grädda bottnen i den nedre delen av ugnen ca 7 minuter.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn eller på matberedarens rivskiva.
- Blanda mandelmasserivet med äggvita och konjak till en smidig deg. Fyll en kaksprits med fyllning. Spritsa vågiga ränder av mandelfyllningen på kakbottnen med ca 1 cm mellanrum.
- Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare ca 6 minuter. Låt den kallna. Skär sedan kakan i 25 små rutor, ca 4x6 cm.
- Gör garneringen. Smält den vita blockchokladen i en djup tallrik i vattenbad eller i mikron. Rör i oljan.
- Doppa kakorna försiktigt med mandelsidan nedåt i den smälta chokladen.
- Smält den mörka blockchokladen i en plastpåse i vattenbad eller i mikron. Klipp ett litet hål i påsens ena hörn. Ringla den mörka chokladen i tunna ränder på kakbitarna. Låt dem stå i kylen ca 20 minuter innan de ska serveras.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar