Ännu ett recept ur "Tour de France" av Siv och Key L Nilson. En frisk och god dessert som lätt kan åstadkommas året om. Lagas dagen innan den ska ätas.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt. Lägg gelatinbladen i blöt i litet kallt vatten 10 minuter. Krama ur dem och smält dem på lägsta värmen i en kastrull.
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa försiktigt ur vaniljkornen med en liten vass kniv, så att allt kommer med. Rör ned dem i smeten och rör också ned skal och saft från citronen.
- Vispa grädden hårt och vänd ned den i smeten. Rör sist ned gelatinet. Slå upp smeten i vattensköljd form, täck med plastfilm och ställ den i frysen över natten.
- Ta ut formen 1-2 timmar före serveringen. Doppa formens undersida hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på serveringsfat som tål att stå i frysen. Ställ fatet i frysen och ta inte ut det för garnering förrän ca 20 minuter innan den ska ätas.
- Kör jordgubbarna till sås i en mixer. Smaka av såsen med socker och ev litet apelsinlikör för den som önskar.
- Skär kiwifrukterna i skivor och garnera runt kanten på parfaiten. Strö citronskal över och omkring det hela.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar