Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig vitlökssås med parmesan

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Min amerikanska vän säger att hon gillar pizza med vit sås. Vadå vit sås?! undrade jag, och hon sa att det är en gräddbaserad sås med ost och vitlök. Eftersom jag aldrig smakat den och hon inte har gjort den själv, är detta helt enkelt den tolkning av ”vitlökssås” som uppstod i mitt huvud. Jag har dock inte provat den på pizza än utan tyckte att det räckte bra med pasta. Jag tog en och en halv vitlök solo (även kallad kinesisk vitlök), en sötare och mildare variant. Ett par klyftor vanlig vitlök lär ge mer sting. (Har nu ändrat måttangivelsen på mascarponen.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlöken och fräs den i smör och en nypa chiliflingor. Tillsätt grädde och vatten och låt koka upp.
  2. Sänk värmen och rör i mascarponen. Peppra efter smak.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör i parmesanen. Salta vid behov.
  4. Servera till exempel med pasta, stekt quorn och machésallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.