- Serverar: 20 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jättegoda...
Ett tips!
Mandelformar finns färdiglagade att köpa i handeln. Kanske ett av de enklaste sätten att ordna en elegant liten bakelse "till kaffet". Fyll formarna med varierande fyllning av vispad grädde smaksatt med någon sylt, choklad e.d.
Instruktioner
- Skålla mandel ( 1 min i kokande vatten).
Låt svalna.
Tryck ut mandeln mellan fingrarna och släng skalet.
(Skalet behöver inte tas bort. Med skal blir kakorna lite mörkare och smakrikare).
- Mal mandeln i mandelkvarn.
- Sätt ugnen på 175-200 grader.
Rör ihop socker och smör.
Tillsätt mandel, det mesta av mjölet och ägg.
Arbeta ihop degen på bakbord med resten av mjölet.
Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp 30-60 minuter.
- Pensla formana med lite smält smör.
Kläm ut deg med fingrarna i formar.
Ställ på ugnsplåt och grädda i 8-10 min.
Stjälp dem ur formarna när de är varma.
- Fyllningar:
Fyll botten med någon sylt, smält choklad e.d.
Vispa grädden fast, gärna smaksatt t.ex. med chokladsås och lägg på.
- Dekorera med frukt, chokladflis e.d.
Allt enligt egen smak och råvarutillgång.
Smaklig spis!
Publicerat den
8 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar