Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddiga mandelmusslor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegoda... Ett tips! Mandelformar finns färdiglagade att köpa i handeln. Kanske ett av de enklaste sätten att ordna en elegant liten bakelse "till kaffet". Fyll formarna med varierande fyllning av vispad grädde smaksatt med någon sylt, choklad e.d.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla mandel ( 1 min i kokande vatten). Låt svalna. Tryck ut mandeln mellan fingrarna och släng skalet. (Skalet behöver inte tas bort. Med skal blir kakorna lite mörkare och smakrikare).
  2. Mal mandeln i mandelkvarn.
  3. Sätt ugnen på 175-200 grader. Rör ihop socker och smör. Tillsätt mandel, det mesta av mjölet och ägg. Arbeta ihop degen på bakbord med resten av mjölet. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp 30-60 minuter.
  4. Pensla formana med lite smält smör. Kläm ut deg med fingrarna i formar. Ställ på ugnsplåt och grädda i 8-10 min. Stjälp dem ur formarna när de är varma.
  5. Fyllningar: Fyll botten med någon sylt, smält choklad e.d. Vispa grädden fast, gärna smaksatt t.ex. med chokladsås och lägg på.
  6. Dekorera med frukt, chokladflis e.d. Allt enligt egen smak och råvarutillgång. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.