Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkokt sej under bacon och osttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag hade fin sejfilé som jag ville ugnsbaka på ngt sätt. Detta blev resultatet av dagens experiment, mycket gott, men jag tog lite för mkt salt. Bacon är salt, och det var en liten miss av mig. Men nästa gång vet jag bättre!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200-225 grader. Smörj en ugnsfast form. Lägg i sejen (skapligt urbenad). Krydda på fisken. Lägg purjo, äpple och tomat i bitar runt om fisken. Strö vitlöken på fisken. Ringla över lite extra smör/margarin på fisken.
  2. Ställ in i ugnen ca 10 min. Ut med formen, på med grädde och baconskivor så det täcker. In i ugnen igen ca 10 min, till sist toppar du om du så vill med riven ost tills fin färg.
  3. Servera med kokt potatis och krispig sallad.
  4. Nästa gång ska jag nog ha extra persilja och eller dill på precis vid servering!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.