Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkola

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

God kola med vaniljsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, gärna en traktörpanna. Smält på hög värme och rör om ordentligt. Koka kolasmeten (häftigt) tills den börjar tjockna, 15-30 min. Rör först då om i botten. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet.
  2. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.
  3. Häll upp smeten på smord plåt. Låt den svalna och stelna något i rumstemperatur. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in dem i plastfolie eller smörpapper. Förvara kolorna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.