Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkola

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Tillsätt grädde socker, sirap och saltet. Låt koka upp och tillsätt ättikspriten så smeten inte sockrar sig. Låt alltsammans koka på svag värme under omrörning tills den klarar kolatest (en droppe av smeten droppas i ett glas kallt vatten. När den stelnar och kan rullas till en kula är den klar). Tid ca 45 min - 1,5 timme. Vik en form av dubbel aluminiumfolie ca 15x20 cm. Pensla med smör eller olja. Häll i kolasmeten och låt det kallna. Skär kolan i fyrkanter och vira in den i smörpapper eller folie. Går bra att frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.