Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkola med mandel

 
  • Serverar: 60-80 portioner
Skriv ut

Linda in kulorna i papper så att de inte fastnar i varandra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna utom mandeln i vid tjockbottnad kastrull. Koka kolamassan över svag värme. Rör då och då. Den är färdig då den stelnar och kan rullas till en kula, s.k. kulprov, när man häller några droppar i ett glas kallt vatten. Beräkna ca 1 timma koktid.
  2. Skålla, skala och skär under tidenmandeln i strimlor. Rosta dessa på aluminiumfolie i 100 graders ugn några minuter. Rör ner mandeln och häll snabbt upp kolan i oljan liten långpanna.
  3. Skär kolan i bitar med oljad vass kniv, innan den stelnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.