- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kladdig kaka med dumle och vit choklad-
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175°C.
Smält smör eller margarin i en kastrull på spisen. När hälften av smöret smält, tillsätt då dumlekolorna efter hand och rör om noga så att allt smälter. Bryt sedan ner den vita chokladen i kastrullen.
- Låt sedan kastrullen svalna medan du vispar ägg och socker.
- Tillsätt vaniljsocker, mjöl samt sirap och blanda.
- Till sist rör du ner smörblandningen. Blanda försiktigt.
- Smörj en ugnsform med löstagbar kant som har ungefär 20 cm i diameter med antingen ströbröd eller kokos och häll smeten i formen.
- Ta gräddkolorna och släng ner de glest i smeten.
- Grädda i 175°C i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen. Ju kortare tid desto kladdigare.
- Tips: Gör dubbelsats och ha inne i ugnen i 40 minuter - den kommer fortfarande vara lös i mitten, men låt den stå i frysen ett tag så blir den riktigt god! Bilden med hjärt-strössel är en dubbel sats!
Tips: Godast om den får stå i frysen under natten! Går även att garnera med vit choklad över.
Tips till jul: Går även att byta ut dumlekolor mot dumlekolor med pepparkakssmak!
Publicerat den
3 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde den igen, använde dock hälften vit och hälften ljus choklad i smeten, toppade med vit choklad och lite hjärt-strössel!