Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alshibibys kladdiga Dumlekaka

(1 kommentar)  
Alshibibys kladdiga Dumlekaka Alshibibys kladdiga Dumlekaka
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kladdig kaka med dumle och vit choklad-

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175°C. Smält smör eller margarin i en kastrull på spisen. När hälften av smöret smält, tillsätt då dumlekolorna efter hand och rör om noga så att allt smälter. Bryt sedan ner den vita chokladen i kastrullen.
  2. Låt sedan kastrullen svalna medan du vispar ägg och socker.
  3. Tillsätt vaniljsocker, mjöl samt sirap och blanda.
  4. Till sist rör du ner smörblandningen. Blanda försiktigt.
  5. Smörj en ugnsform med löstagbar kant som har ungefär 20 cm i diameter med antingen ströbröd eller kokos och häll smeten i formen.
  6. Ta gräddkolorna och släng ner de glest i smeten.
  7. Grädda i 175°C i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen. Ju kortare tid desto kladdigare.
  8. Tips: Gör dubbelsats och ha inne i ugnen i 40 minuter - den kommer fortfarande vara lös i mitten, men låt den stå i frysen ett tag så blir den riktigt god! Bilden med hjärt-strössel är en dubbel sats! Tips: Godast om den får stå i frysen under natten! Går även att garnera med vit choklad över. Tips till jul: Går även att byta ut dumlekolor mot dumlekolor med pepparkakssmak!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SaraAlshibiby 15 december 2012

    Jag gjorde den igen, använde dock hälften vit och hälften ljus choklad i smeten, toppade med vit choklad och lite hjärt-strössel!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.