Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grapefrukt Alaska

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad grapefrukt täckt med lätt, mjuk maräng är den idealiska desserten efter en kryddstark huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en liten, gärna räfflad, kniv och skär runt grapefruktens kant mellan fruktköttet och skalet. Skär loss fruktköttet på båda sidor från dess genomskinliga hinna. Skär sedan ut den vita stjälken i mitten och ta försiktigt bort de genomskinliga hinnorna.
  2. Sätt grillen på hög värme. Droppa över 3 tsk sherry på varje grapefrukt, strö sedan över 2 tsk farinsocker på varje frukt. Pudra med kanel. Lägg grapefrukterna i en ugnsfast form och grilla 8 cm från värmen tills sockret har blivit till karamell, ca 3 minuter. Låt dem svalna.
  3. Sätt ugnen på 150 grader, inte grillen. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Rör ner strösockret lite i taget med elvispen.
  4. Portionera ut marängsmeten på grapefrukterna. Använd en sked eller spritsa ut smeten med en sprits.
  5. Baka i ugnen tills marängen är gyllene ca 15-20 minuter. Garnera med mynta och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.