Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad glass med maräng och bär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Denna kommer säkert att bli en favorit på midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitan långsamt i 3 minuter. Öka sedan hastigheten och vispa till en fast konsistens. Koka socker och vatten till 121 grader. Häll försiktigt ner den heta sockerlagen i äggvitan. Vispa under tiden. Fortsätt att vispa tills marängen svalnat. Lägg marängen i en spritspåse och förvara den kallt.
  2. Lägg sockerkaksbotten på ett fat. Toppa med 4 dl bär. Skär glassen i skivor och fördela över bären.Ställ den i frysen om den inte ska serveras på en gång. Spritsa marängen ovanpå så den täcker tårtan. Gratinera med gasolbrännare eller under grillelement i ugnen ,250 grader, tills den får fin färg. Det går fort! Täck fatet med färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Helida 23 augusti 2008

    Vi bjöd på denna tårta/glass på vår dotters tårtkalas när hon fyllde 6 år. Väldigt god är den och den blev väldigt populär. Vi använde gasolbrännare och gjorde det vid bordet när gästerna satt sig och det blev ett kul inslag. MUMS!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.