Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad potatissoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppan gratiners med ost i ugnssäkra portionsskålar. Vitlöksälskare kan låta ett par skivade klyftor fräsa tillsammans med den gula löken.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva löken och låt den fräsa i matfettet på svag värme. Skala och skär potatisen i tärningar som läggs i grytan. Häll på buljongen och tillsätt timjan och peppar. Sjud under lock i 12 -15 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Smaka av soppan och ös upp den i 4 ugnssäkra skålar placerade i en långpanna. Strö över tärnat rostat bröd samt ostoch gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evahellstrom 4 januari 2010

    Jättegod. Lättlagad. Serverade med extra krutonger och crème fraishe. Barnen fick korv att lägga i. Resterna mixades till supergod sopp-bas.

  • Cassiopeya 13 april 2011

    Jag mixade soppan direkt och serverade den med riven ost och knaperstekt bacon,mums! Det kommer vi äta igen =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.